12 activități pe care să le faci alături de copilul tău pe timp de ploaie

12 activități pe care să le faci alături de copilul tău pe timp de ploaie

Atunci când plouă, micuții trebuie să petreacă mai mult timp în casă, ceea ce ar putea deveni plictisitor pentru ei. Totuși, acest lucru este o oportunitate de a petrece timp de calitate alături de aceștia, făcând diferite activități distractive, captivante și educative, de la citit sau desenat, până la sport, dansat sau gătit. 

Ți-am pregătit o listă cu 12 activități pe care le poți face alături de copilul tău pe timp de ploaie:

 

Puteți desena sau colora împreună

Coloratul și desenatul sunt două activități foarte captivante, ce le oferă copiilor posibilitatea de a se exprima prin artă. Te poți alătura și tu acestei activități, pentru a o transforma într-una și mai distractivă. În plus, poți apela la cărți de colorat educative, pentru ca micuțul tău să învețe lucruri noi. În această categorie intră Carte de colorat cu activitati in limba engleza si abtibilduri ABC, Carte de colorat cu activitati Invata numerele / NUMBER sau cărțile de colorat din gama Water Magic cu diferite teme, precum animăluțe, lumea acvatică sau spațiu.

 

 

Puneți în scenă o piesă de teatru de păpuși

Poți aduce teatrul de păpuși la tine acasă. Improvizează o scenă și o cortină și crează o piesă de teatru de păpuși, alături de copilul tău. Cu ajutorul seturilor de păpuși și marionete, poți reinterpreta diferite povești. Noi ți-am pregătit trei povești interesante și adorate de copii: Set papusa si marionete - Pinochio, Set papusa si marionete - Cartea Junglei sau Set Papusa si marionete Scufita Rosie


 

Organizați un concurs de construit Lego

Jocurile de Lego se numără printre preferatele micuților. Acestea sunt distractive și le oferă copiilor posibilitatea de a crea tot ce le trece prin minte, de la mașinuțe sau construcții, până la diferite creaturi. Intră și tu în jocul lor și ajută-i să construiască lucruri interesante, precum un aeroport, un iaht pentru scufundari, un minisubmarin sau o unitate de politie. Puteți chiar să organizați un concurs, pentru a vedea cine realizează cea mai interesantă creatură.

 

 

Puteți juca jocuri de masă

Jocurile de masă sunt o altă variantă distractivă de a petrece timp cu copilul tău, atunci când plouă și nu numai. Cel mai faimos joc din această categorie este Monopoly. În plus, poți apela la jocul educativ Suited, la Domino Patrula Catelusilor sau la Domino Lumea Printeselor Disney.

 

 

Improvizați un concert

Ai idee cât de ușor este să transformi patul într-o scenă pentru concerte? Ai nevoie de o ținută interesantă și de câteva instrumente. Noi ți-am pregătit o serie de instrumente muzicale formidabile pentru copii: Set instrumente muzicale Omida Mancacioasa, Set Instrumente Muzicale cu Floricele, Chitara și un Covoraș Muzical

 

 

Construiește puzzle-uri alături de copilul tău

Puzzle-urile sunt o provocare pentru cei mici, fiind o activitate care cu siguranță îi va face să uite de plictiseală. Poți să te alături și tu la această activitate, ajutându-l pe cel mic să construiască puzzle-uri interesante și complicate. În plus, puzzle-urile harta lumii sunt o variantă distractivă de a descoperi țări, capitale, unde se află monumentele importante sau unde trăiesc diferite animale.

 

 

Jucați-vă cu plastilină

Jucatul cu plastilină este o activitate foarte interesantă pentru copii, deoarece aceștia își pot da frâu liber imaginației și să creeze diferite creaturi. În plus, dacă te alături și tu jocului, distracția va fi dublă. 

 

Citește alături de cel mic

O activitate pe care o poți face alături de micuțul tău atunci când plouă este cititul. Cititul este foarte important atât pentru adulți, cât și pentru copiii. În primul rând, cititul ne oferă cunoștințe noi din diferite domenii, fiind o sursă bogată de informații. În plus, acesta reduce stresul, ne dezvoltă creierul, ne îmbunătățește memoria, ne dezvoltă vocabularul și abilitățile de comunicare și ne ajută să fim mai creativi. De aceea, atunci când plouă, poți lua o carte de povești și să-i citești copilului sau puteți citi fiecare câte o carte, ca mai apoi să puteți povesti despre ceea ce ați citit.

 

 

Creați o fortăreață în dormitorului copilului

Transformă camera copilului într-o fortăreață. Ai nevoie de un cearceaf, o pătură, câteva perne, două scaune și puțină imaginație. 

 

Gătiți împreună

Dulciurile sunt preferatele micuților, așa că profită de faptul că plouă, pune-ți șorțul și încearcă rețete noi de prăjiturele alături de cei mici. Transformă totul într-o joacă, lăsându-l pe cel mic să frământe aluatul, să creeze diferite forme sau să decoreze prăjiturile după bunul lui plac.

 

 

Dați o minipetrecere 

Dacă cei mici sunt plictisiți, le poți readuce zâmbetul pe buze dând o petrecere în sufragerie. Creați împreună coifuri din hârtie, aranjați frumos o măsuță cu suc și prăjituri, îmbrăcați-vă de party, puneți muzică și dați drumul la petrecere.

 

Faceți exerciții fizice 

Este bine ca micuțul tău să facă sport încă de mic, iar exercițiile fizice într-o zi ploioasă pot fi o activitatea captivantă și foarte utilă. Luați-vă îmbrăcămintea sport, puneți-vă saltele pe jos și treceți la treabă.

 

Aceste 12 activități interesante pe care le poți face alături de copilul tău atunci când plouă sunt doar câteva exemple. Îți poți da frâu liber la imaginație și să descoperi ce alte lucruri interesante poți face împreună cu copilul atunci când soarele nu vrea să-și facă apariția.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!