Incepe scoala: Sa facem invatarea grozava din nou!
Inceputul scolii pastreaza mereu un parfum dulce-amarui. Pentru cei mici, boboceii care trec pragul clasei pentru intaia oara, e primul pas intr-o aventura noua, cu prietenii de legat, victorii de obtinut si lucruri multe de aflat. In acelasi timp insa, ei lasa in urma lumea magica, protejata si ferita de griji a copilariei mici, pentru a primi responsabilitati, a fi expusi la dezamagiri si esecuri, a fi nevoiti sa iasa din situatii dificile prin propriile forte. Elevii mai marisori sunt deja obisnuiti cu tristetea sfarsitului vacantei, pe care ar vrea s-o faca sa dureze la nesfarsit, insa nu-si pot ascunde nerabdarea de-asi revedea colegii si a regasi sentimentul de grup.
Pentru profesori si parinti, intoarcerea la scoala e mereu o provocare. Cu fiecare generatie, copiii se indeparteaza din ce in ce mai mult de stilul de invatare traditional, bazat in mare parte pe memorare. Obisnuiti cu tehnologia de mici, piticii au din ce in ce mai multa nevoie de diversitate, interactivitate, culoare si inovatie in predare pentru a fi captivati. Si este normal sa fie asa. Cei mici invata, in mod natural, prin explorare. Curiozitatea este cea care ii mana sa descopere lumea, iar aceasta descoperire se face cu toate simturile. Daca in gradinita aveau posibilitatea sa-si satisfaca aceasta nevoie de descoperire prin jocuri, jucarii si materiale de lucru care ii stimulau si ii ajutau sa retina si sa realizeze conexiuni fara mult efort, o data ajunsi la scoala, situatia tinde adesea sa se schimbe brusc. Libertatea de miscare e redusa drastic, rigorile cresc, jucariile dispar, culorile se estompeaza si curiozitatea o data cu ele. Lucrurile devin mai serioase, mai ordonate, dar adesea si mai putin atragatoare pentru niste minti curioase. In special pentru copiii care si-au insusit deja abilitati ca scrisul, cititul sau socotitul, primii ani de scoala pot fi adesea un exercitiu de rabdare, in care doar un invatator iscusit poate insufla provocare, progres si amuzament. Insa ce ne facem daca micutul nostru se plictiseste la ore? Sau daca metodele de predare pur si simplu nu ii stimuleaza suficient curiozitatea?
Din fericire, in ziua de astazi exista o gama larga de jucarii educative proiectate special pentru a suplimenta sau ilustra materia parcursa la scoala, aducandu-i un plus de inovatie, de creativitate si de interactivitate. La Art of Play, suntem incantati sa putem oferi celor mici oportunitati sa invete distrandu-se, explorand monumentele lumii, descoperind sistemul solar, indragostindu-se de fizica prin construirea de circuite electronice, de chimie prin realizarea de experimente incitante, de literatura prin jocurile de povestit sau de limbile straine, folosind tabletele pentru invatarea limbii engleze. Orice pasiune ar avea piticul tau si oricare i-ar fi materia preferata, poate gasi aici o jucarie sau un joc care sa-i deschida orizonturile, facand notiunile deja invatate la scoala sa prinda stralucire si viata, sa devina clare si logice si sa-i lase mintea natural curioasa dornica de mai multa cunoastere. Astfel, un copil plictisit sau dezamagit de scoala isi va redescoperi dragostea de a explora si a invata, iar unul care iubeste invatatura va fi stimulat sa exceleze, ramanand cu impresia ca a avut parte de distractie maxima si efort minim.
Indiferent ce clasa incep piticii vostri, echipa Art of Play va doreste un an scolar sanatos, fructuos si vesel si va asteapta sa facem impreuna procesul educativ mai usor, mai placut si absolut memorabil.