Beneficiile puzzle-urilor în dezvoltarea micuțului tău

Beneficiile puzzle-urilor în dezvoltarea micuțului tău

Atunci când vine vorba de stimularea creierului și testarea inventivității, jocurile puzzle pot deveni preferatele copiilor, dar și ale noastre. Este important să le oferim micuților timp pentru a se relaxa, jucându-se, însă putem să transformăm activitatea lor preferată într-o modalitate distractivă de a-și dezvolta capacitățile intelectuale și dexteritatea. Specialiștii în domeniu consideră că aceste jocuri au numeroase beneficii în dezvoltarea copiilor, dintre care putem să amintim:

 

Puzzle-urile dezvoltă imaginația și gândirea strategică 

Atunci când cel mic își propune să rezolve un puzzle, el își creează în minte imaginea finală, iar pe tot parcursul asamblării, acesta își antrenează capacitatea de a vedea sarcina din mai multe unghiuri. În plus, va învăța să ia decizii corecte, ceea ce îl va ajuta pe viitor în rezolvarea problemelor dificile. 

 

Concentrare, memorare și perseverență

În timp ce asamblează un puzzle, cel mic va trebui să fie atent la tot procesul, iar acest aspect îi va fi foarte util la școală pentru că va învăța să se concentreze în momentele importante. Mai mult, își va antrena capacitatea de memorare și va face cunoștință cu noțiunea de perseverență. În acest fel, prichindelul tău se va bucura când va vedea imaginea finală, reușind să-l motiveze și să-și îmbunătățească stima de sine. 

 

Independență, armonie și comunicare

Pe lângă faptul că întreg procesul de asamblare îl ajută pe cel mic să fie atent și, în mod evident, mult mai calm, acesta va învăța să ia singur decizii importante, fără ajutorul tău. În plus, studiile au demonstrat că jocul de puzzle ajută copiii să comunice mult mai ușor cu părinții. Spuneam că pe tot parcursul procesului de asamblare, micuții devin mult mai calmi, iar în acest fel pot comunica mult mai ușor cu noi. Ai fi surprins să știi câte lucruri noi îți poate povesti cel mic atunci când vă jucați împreună. Ți-am stârnit curiozitatea, așa-i?

 A picture containing person, child, little, indoor

Description automatically generated

 

Câteva idei istețe pentru copiii jucăuși

În mod evident, jocurile puzzle au un rol important în dezvoltarea micuților noștri și, în plus, rezolvarea acestora este un bun prilej de a petrece cu toții timp împreună. Cu siguranță, asamblarea imaginilor te captivează chiar și pe tine, iar atunci când vine vorba de alegerea puzzle-urilor potrivite, trebuie să știi că există numeroase modele cu imagini interesante, inspirate din lumea desenelor animate sau din lumea poveștilor pentru copii. 

 

Puzzle 3D pentru copii creativi 

Dacă ești în căutarea cadoului perfect pentru micuțul tău, poate ar trebui să-ți îndrepți atenția către un Puzzle 3D. Poți alege un Puzzle 3D Animale sau unul cu case. Mai mult, toți copiii sunt fascinați de dinozauri și de vremurile când aceștia se plimbau nestingheriți pe pământ. Ce ar fi să-i faci o surpriză prichindelului tău și să-i oferi un Puzzle Dino T-Rex Gigant

A picture containing text

Description automatically generatedGraphical user interface, calendar

Description automatically generated

 

Puzzle Clasic pentru toată familia

Atunci când îți dorești să te relaxezi alături de cel mic, în timp ce el experimentează și învață lucruri noi, poți alege să asamblați împreună un Puzzle Clasic. Toate fetițele iubesc prințesele și își doresc ca într-o bună zi să locuiască și ele într-un castel, să se îmbrace și să se comporte exact ca personajele preferate din desene animate, iar printre preferatele lor se numără Ana și Elsa. Cu siguranță mica ta prințesă va fi foarte bucuroasă să asambleze un Puzzle Trefl 30 - Frozen 2 – Curajoasele Surori. De asemenea, poți opta pentru un puzzle inspirat din minunata lume Disney, cum ar fi, de exemplu, Puzzle Trefl 24 Maxi - Ponei Fericiti. În plus, băiețeii creativi se pot bucura de câteva momente de relaxare, asamblând un Puzzle Trefl 24 Maxi - Campionul McQueen Cars 3 sau un Puzzle Trefl 15 Maxi - Thomas - Locomotive in Viteza. Și pentru că puzzle-urile clasice sunt pentru întreaga familie, poți alege cadoul potrivit pentru toți cei dragi din numeroasele modele Art Of Play, ideale pentru toate vârstele.

A picture containing text

Description automatically generatedA picture containing text

Description automatically generatedText, calendar

Description automatically generated

 

Puzzle din lemn pentru piticii curioși

Atunci când sunt mici, copiii noștri au nevoie de cât mai multe experiențe creative. Este important să le oferim jucării care să le dezvolte vocabularul, imaginația și care să îi ajute să facă cunoștință cu lumea înconjurătoare. Dacă și tu ai acasă un pitic curios, poți opta pentru un puzzle din lemn. Textura pieselor este foarte interesantă pentru cei mici. În plus, ai la dispoziție numeroase variante interesante cum ar fi, de exemplu, Puzzle Lemn – Masini,
Puzzle Arca lui Noe sau Puzzle Lemn - Legume

 Chart

Description automatically generatedA picture containing text

Description automatically generatedA picture containing text

Description automatically generatedA picture containing box, container

Description automatically generatedA picture containing text

Description automatically generatedA picture containing text, queen

Description automatically generated

 

Puzzle din spumă – descoperă noi experiențe fascinante

Atunci când copilul tău începe să pună cât mai multe întrebări, înseamnă că a devenit din ce în ce mai curios despre realitatea din jur. Este foarte important să-ți găsești timp pentru a-i răspunde la toate întrebările și, în același timp, să descoperi variante utile în dezvoltarea lui. Poți apela la un mic ajutor, și anume la un Puzzle din Spuma. Puteți asambla împreună un Pachet Puzzle Educativ din Spuma EVA: Harta Lumii si Harta Europei sau chiar un
Puzzle Harta Lumii cu Steaguri si Capitale - Realitate Augmentata cu Activitati in Limba Engleza. Cea de-a doua variantă îl va captiva cu siguranță pe cel mic, deoarece îmbină puzzle-ul clasic cu telefonul mobil, gagdetul preferat al celor mici.


Așadar, atunci când nu știi ce activități să mai faci cu cel mic, puzzle-urile pot fi o idee perfectă, așa că nu mai stați pe gânduri și dați drumul la distracșie. Cine reușește să asambleze mai multe piese? :)

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!