Biblioteca de pe strada mea.

Biblioteca de pe strada mea.
Biblioteca de pe strada mea.
Astăzi de Ziua Națională a Lecturii aș vrea să vă prezint un proiect realizat de o persoana cu un suflet imens.
O cheamă Ioana și are cel mai frumos și luminos zâmbet din câte am văzut vreodată. Acum câțiva ani a așezat la poarta ei un mic dulăpior cu cărți și rechizite pentru cei care au nevoie și nu au posibilități să le cumpere sau doar vroiau să împrumute o carte.
Între timp acel mic dulăpior s-a mărit și dacă locuiți în București și aveți drum prin zona Bucur Obor, la câteva străzi distanță, mai exact pe Strada Fluierului nr 30 veți găsi această mică bibliotecă stradală. Puteți să aduceți cărți care nu vă mai sunt de folos sau să luați cu împrumut vreuna care vă face cu ochiul. Veți găsi cărți diverse, pentru cei mici, dar și pentru cei mai mari.
Și acest proiect este doar un exemplu pe care îl văd zilnic lângă casa mea. Cu siguranță mai sunt multe alte asemenea inițiative frumoase și cred că fiecare dintre noi ar trebui să le promovăm cât mai mult  atunci când avem așa exemple frumoase în jurul nostru.
Generația mea a crescut răsfoind cărți, citind și recitind aceeași carte preferată până când o știam pe dinafara. Copiii noștri au astăzi atât de multe metode de învățare și distracție și, de multe ori, cărțile sunt lăsate deoparte. Noi, ca adulti, suntem cei care trebuie să le trezim curiozitatea, să le insuflam pasiunea pentru citit și cunoaștere.
Și... chiar dacă trăim într-o lume pe zi ce trece mai digitalizata, nici un dispozitiv nu va putea înlocui vreodată parfumul unei cărți!

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!