Camera copilului – idei de amenajare

Camera copilului – idei de amenajare

Pentru ca cel mic să poată crește și să se poată dezvolta corespunzător, acesta are nevoie de foarte multă atenție. Noi, părinții, trebuie să îi fim alături și atunci când se bucură, dar mai ales atunci când nu au cea mai bună dispoziție. Acest lucru îl va ajuta să descopere lumea ce-l înconjoară, să învețe să facă față la noi provocări și să se bucure de fiecare moment. Totuși, prea multă atenție strică. :) Este indicat să îl învățăm pe micuțul nostru ce înseamnă să fie independent încă de la vârste fragede și, chiar dacă poate fi destul de dificil, va trebui să renunțăm la nopțile în care dormim cu el în brațe și să îl învățăm să doarmă singur, în propria lui cameră. 

Când vine vorba de camera copilului, trebuie să ne gândim că acesta este locul în care micuțul își petrece o mare parte a timpului, astfel că, felul în care este decorat este un aspect foarte important. Iată câteva sfaturi de care poți ține cont atunci când amenajezi camera micuțului tău, pentru a o transforma într-o cameră de poveste:

 

Delimitarea spațiului este importantă

Dormitorul copilului poate fi împărțit în trei zone diferite, în funcție de activitățile micuților: o zonă în care acesta se joacă - zona lor preferată -, o zonă în care să se relaxeze și să se odihnească, unde să-și încarce bateriile pentru o nouă rundă de joacă, și o zonă în care să învețe. Această delimitare este destul de importantă din două motive, și anume copilul va deveni mai organizat și va înțelege că are responsabilități. 

Zona dedicată jocurilor și activităților distractive poate fi amenajată după bunul plac al copiiilor, în funcție de pasiunile și preferințele acestuia. Din această zonă nu trebuie să lipsească jucăriile educative, care au un rol important pentru dezvoltarea micuților, și nici cutiile de depozitare, în care copiii trebuie să învețe să își ordoneze jucăriile. 

Cea de-a doua zonă, zona de odihnă este foarte importantă. Aceasta trebuie să fie cât mai confortabilă, elementul cel mai important în acest sens fiind patul. Pentru ca cel mic să se poată simți în siguranță, nu trebuie să uităm de lampa de veghe. Aceasta poate fi înlocuită de diferite decorațiuni de perete fosforescente, care au un aspect interesant și vor oferi încăperii lumina necesară unui somn cât mai liniștit. 

Am ajuns la cea de-a treia zonă, zona de studiu. Și această zonă trebuie să fie confortabilă și plăcută, pentru ca cel mic să se simtă cât mai bine, iar elementele cheie din acest punct de vedere sunt scaunul, biroul și lumina. Dacă scaunul trebuie să fie unul cât mai confortabil, biroul trebuie să fie încăpător și cu cât mai multe spații de depozitare. În acest fel, rechizitele copilului vor sta ordonate în dulap, iar micuțul învățăcel nu va fi distras de acestea. Și lumina este importantă, deoarece de acest lucru depinde capacitatea de concentrare și productivitatea copilului. Astfel că, este indicat să utilizezi corpuri de iluminat de calitate, iar biroul să fie amplasat într-o zonă în care lumina naturală are acces.

 

 

Ține cont de preferințele și pasiunile copiilor

Încă de când sunt mici, copiii au preferințe. În primii ani de viață, copiii își aleg jucăriile și persoanele preferate. Odată cu trecerea anilor, preferințele devin mai complexe. Pentru ca aceștia să se simtă cât mai confortabil în camera lor, trebuie să ținem cont de aceste pasiuni și preferințe. Și din punct de vedere cromatic trebuie să avem în vedere preferințele copiilor. Astfel că, putem renunța la clasicele culori: roz și albastru, în favoarea culorilor preferate ale micuțului. Dacă acesta nu are o culoare preferată, poți apela la o combinație de culori, care va da un aspect mai interesant încăperii. Iată câteva idei de culori ce pot fi combinate în camera copilului tău: roz-gri-alb cu elemente aurii, gri-galben, albastru-negru-galben, albastru-portocaliu sau combinația între mai mulțe nuanțe  pale de roz, albastru, verde și galben. 

 

 

Nu uita de jocuri și jucării educative

Micuții noștri sunt într-o continuă descoperire a întregii lumi, iar noi trebuie să îi încurajăm în această călătorie. Astfel, poți apela la jocuri sau jucării educative. Acestea îi vor pune mintea la încercare, dezvoltând diferite abilități, precum concentrarea, atenția, îndemânarea, coordonarea mână-ochi sau abilități lingvistice și de comunicare. 

 

Cum arată camera copilului tău? :)


 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!