Ce cadou i se potrivește copilului în funcție de vârstă?

Ce cadou i se potrivește copilului în funcție de vârstă?

Alegerea cadoului perfect poate deveni o misiune dificilă chiar și pentru Moș Crăciun și, cum cei mici au început să fie din ce în ce mai inventivi, dorințele lor depășesc orice imaginație. Dacă mai punem la calcul și faptul că azi își doresc o bicicletă și mâine un avion, atunci chiar trebuie să îi urăm Moșului baftă. Și totuși există câteva cadouri, care cu siguranță vor reuși să aducă un zâmbet pe față oricărui copil. 

 

Atunci când vine vorba de alegerea celui mai potrivit cadou pentru copilul nostru, trebuie să luăm în calcul câteva aspecte importante, precum cât de atractiv din punct de vedere vizual este acesta pentru cel mic, cât de util este cadoul, dacă este potrivit vârstei copilului și dacă este rezistent și sigur. Să ne oprim puțin atenția asupra unuia din aceste aspecte, și anume asupra vârstei, care este un element important în alegerea cadoului perfect. Acest lucru se datorează faptului că, în funcție de vârstă, fiecare copil are nevoi și dorințe diferite. De exemplu, în primii ani din viață, cei mici au nevoie de lucruri cât mai simple, cât mai sigure, rezistente și care să le atragă atenția. Pe de altă parte, atunci când cresc, dorințele copiilor devin mai complexe, aceștia având diferite preferințe, bazate în cea mai mare parte pe pasiunile lor. 

 

Echipa ArtOfPlay ți-a pregătit o listă cu câteva idei de cadouri, pe care le poți pune în practică, în funcție de vârsta copilului tău.

 

Copiii de până la un an - jucării sigure și atractive

Cel mai important lucru pentru noi, părinții, este ca micuții noștri să fie în siguranță. Pentru asta, trebuie să le oferim un mediu cât mai sigur și să-i înconjurăm de oameni pozitivi și de jucării rezistente, care să nu le pună viața în pericol. De aceea, cele mai potrivite cadouri pentru această vârstă sunt hăinuțe drăgălașe și jucărioare rezistente. Astfel, poți alege jucării din materiale sigure și moi, așa cum sunt cele din silicon și cauciuc și care să-i capteze atenția celui mic, așa cum sunt jucăriile în culori vii, cu lumini și sunete. Pe lângă acestea, îi poți oferi un loc de joacă și de relaxare cât mai confortabil, și anume un leagăn moale, cu jucării agățătoare, care să-i țină companie micuțului. 

 

Copiii între 1 și 2 ani - jucării care să-l ajute să descopere lumea

Începând cu vârsta de un an, micuții noștri deja simt nevoia să cunoască tot ce îi înconjoară, de la persoane sau animale și până la cele mai neobișnuite obiecte. De asemenea, aceasta este vârsta la care cei mici își exersează abilitatea de a prinde obiecte și de a potrivi lucruri. De aceea, cele mai bune cadouri sunt jocurile și jucăriile care îi antrenează mintea, precum puzzle-urile din lemn, puzzle-urile din spumă și jocurile de construcție. Pe lângă acestea, copiii de 1-2 ani vor fi foarte încântați dacă sub brad vor găsi mașinuțe, păpușele sau jucării din pluș. 

 

Copiii între 3 și 6 ani - haine cu personajele preferate și jucării interactive

Odată cu creșterea în vârstă, copiii încep să comunice tot mai mult cu oamenii din jurul lor, să-și creeze propria personalitate, având eroi preferați și să-și dezvolte diferite abilități. Cele mai potrivite cadouri pentru această categorie de vârstă se bazează pe pasiunile și plăcerile acestora. De exemplu, dacă micuțul tău este pasionat de fotbal, cadoul perfect poate fi o minge și un costum cu fotbalistul preferat sau dacă cea mică adoră prințesele, o rochiță și o coroniță de prințese pot fi un cadou perfect. Pe lângă acestea, poți opta pentru puzzle-uri, jucării de construcție și jucării care îi pun pe cei mici în diverse roluri, precum medic, mecanic, vânzător sau artist.
 

Copiii între 7 și 14 ani - jocuri și jucării educative

La vârsta de 7-8 ani, copiii îi copiază pe cei din jur, de la alți copii de vârsta lor și până la diferite persoane ce au devenit cunoscute în online, motiv pentru care, aceștia își doresc hainele și jucăriile pe care eroii lor le au. Totuși, cele mai potrivite jocuri pentru această vârstă sunt jucăriile educative. De asemenea, trebuie să ținem cont de faptul că în ultimii ani copiii au devenit din ce în mai atrași de gadgeturi, astfel că își doresc telefoane sau tablete de ultimă generație. Dacă vrei să optezi pentru o alternativă potrivită acestei vârste și care să-i ajute să se dezvolte, poți apela la tablete și telefoane interactive. În plus, cel mic poate îmbina telefonul cu un puzzle clasic, pentru a descoperi lucruri interesante despre țări din întreaga lume cu jocul Puzzle Realitate Augmentată cu Activități în Limba Engleză - Harta Lumii cu Steaguri și Capitale

 

Copiii între 15 și 99 ani

Începând cu vârsta de 15 ani, copiii devin și mai atrași de gadgeturi, renunțând la jocurile și jucăriile fizice. Totuși, dacă vrei să-i faci copilului tău un cadou care să-l impresioneze, îi poți oferi un lucru legat de pasiunea lui, ca de exemplu, o minge sau un tricou semnat de fotbalistul preferat pentru iubitorii de fotbal, un Lego complex pentru cei ce sunt pasionați de jocuri de construcție sau un instrument muzical pentru iubitorii de artă. Acest lucru nu este valabil doar pentru copiii de 15 ani, ci și pentru cei de 90+.

 

Tu i-ai scris lui Moșul? :)

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!