Cum să-ți protejezi copilul în sezonul rece?

Cum să-ți protejezi copilul în sezonul rece?

Odată cu venirea sezonului rece, își fac apariția și temperaturile scăzute, vântul puternic și ploile spontane și răcoroase și, cum toamna este perioada în care imunitatea copiilor este în scădere, aceștia sunt cel mai predispuși la gripă și răceală. Pentru a-l ajuta pe cel mic să treacă fără probleme peste această perioadă, trebuie să ai în vedere câteva aspecte, care la prima vedere par banale, dar care au un rol important pentru imunitatea copiilor. 

 

Oferă-i copilului tău doza de vitamine

Vitaminele și suplimentele alimentare pe bază de plante au un rol foarte important în ceea ce privește sănătatea copiilor. Totuși, trebuie să ții cont de faptul că este indicat ca acestea să fie administrate doar la recomandarea unui medic. Cea mai cunoscută și mai benefică vitamină este Vitamina C, fiind un aliat pentru imunitate. Aceasta se regăsește în numeroase alimente, precum citricele, iar cea mai mare cantitate de vitamina C o are pătrunjelul. Și vitaminele A, D și K sunt foarte utile pentru cei mici, iar uleiul de ficat de pește are un rol important în asimilarea acestora. 

 

Învață-l pe cel mic importanța unei igiene corecte

În această perioadă, riscul ca cei mici să răcească este unul mai ridicat, iar igiena este un aspect important pentru sănătatea lor. Așa că, este indicat ca cei mici să învețe încă de la vârste fragede cum să se spele corect pe mâini atât înainte, cât și după masă, dar și atunci când vin de la joacă, când vin de la afară sau după ce se joacă cu un animal. Acesta trebuie să înțeleagă că, spălându-se pe mâini, va îndepărta germenii de pe mâini, germeni ce pot cauza diferite infecții. 

 

Alimentația are un rol important în sănătatea copilului

Alimentația are o influență destul de mare în ceea ce privește imunitatea copiilor, astfel că trebuie să ai grijă ce alimente consumă cel mic, iar acest lucru este valabil pe tot parcursul anului, nu numai toamna și iarna. În general, produsele proaspete sunt cele mai indicate pentru copii, deoarece nu le afectează digestia și, implicit, nu le scade acestora imunitatea. Așa cum este deja cunoscut, atât cei mici, cât și noi, adulții, trebuie să mâncăm fructe și legume proaspete și cât mai colorate, ce conțin vitamine și fitonutrienți. De exemplu, pentru copiii sunt recomandate 5 porții de fructe și legume pe zi. 

Și iaurtul este un aliment benefic pentru sănătatea celor mici, mai ales în această perioadă, deoarece conține probiotice și este o sursă bogată în calciu. În schimb, este bine ca cei mici să evite alimentele pline de zahăr și conservanți, care pot avea efecte negative asupra digestiei și care pot duce la scăderea imunității. 

 

Soarele este benefic pentru imunitatea celui mic

Atunci când vine vorba de sănătatea celor mici pe perioada anotimpului rece, există tendința de a ne gândi că cele mai bune metode de a crește imunitatea sunt fructele, legumele și suplimentele alimentare. Trebuie să știi că și soarele are un rol important în acest sens, deoarece, conform studiilor, acesta ajută la producerea de anticorpi. În plus, razele soarelui ajută la producerea de vitamină D,  care este importantă pentru absorbția calciului și, implicit, la o rezistență mai mare a oaselor. Astfel că, este indicat ca micuțul tău să petreacă zilnic câteva minute afară, la soare, pentru a nu mai fi predispus la răceli.

 

Tu cum îl protejezi pe cel mic în sezonul rece?

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!