Cum scoatem petele de pe hainele prichindeilor jucăuși

Cum scoatem petele de pe hainele prichindeilor jucăuși

Știm cu toții cât de zglobii sunt cei mici. Mereu energici și curioși, puși pe joacă și cu chef de distracție. Și oricât de multă grijă am avea, ei nu se întorc de la școală, grădiniță sau de la joacă cu hainele curate. Pete de ciocolată, grăsime, noroi sau vopsea, toate își găsesc loc pe îmbrăcămintea copiilor noștri. Marea provocarea apare, bineînțeles pentru noi părinții, atunci când încercăm să îndepărtăm petelele, dar ele se încăpățânează să rămână în țesătură. 

 

Uneori, înălbitorul folosit în exces sau temperatura mare a apei deteriorează articolele vestimentare, iar ele ajung în coșul de gunoi. Iată câteva sfaturi prețioase pentru a salva hainele prichindelului tău:

 

Cum curățăm petele năzdrăvane

Dacă îți dorești ca cel mic să aibă haine curate tot timpul, trebuie să știi cum să cureți rapid, dar și eficient orice pată:

  • În primul rând, este esențial să arunci o privire asupra etichetei. În acest fel, o să știi dacă hăinuță trebuie spălată manual sau automat, care este temperatura optimă a apei, dar și multe alte detalii utile.

  • Apoi, nu uita că hăinuțele copiilor nu se spală alături de cele ale părinților. Articolele vestimentare destinate celor mici se spală cu detergenți speciali, care lasă mai puține reziduri. De asemenea, acești detergenți sunt compuși din substanțe mult mai prietenoase cu pielea.

  • Încearcă să nu îți faci un obicei din a curăța fiecare pată. În acest fel riști ca hăinuțele copilului tău să se deterioreze. El nu se poate bucura prea mult de articolele preferate, iar tu poți cheltui bani în plus pentru a face noi și noi cumpărături. 

 

Tips&Tricks pentru mămici fericite

Cu siguranță, copiii sunt absolut adorabili, chiar și atunci când se murdăresc, iar noi trebuie să găsim variante eficiente pentru a salva hainele preferate. 

 

A couple of boys stand near each other holding a frisbee

Description automatically generated with medium confidence
 

Cu siguranță și tu folosești o mulțime de detergenți speciali, dar știai că există și câteva soluții naturale?

  • Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are proprietăți antibacteriene și poate deveni partenerul tău de nădejde atunci când te confrunți cu îndepărtarea petelor dificile. Tot ce trebuie să faci este să prepari o soluție din 2 lingurițe de bicarbonat, o jumătate de cană de apă caldă și sucul dintr-o jumătate de lămâie. Apoi, aplici soluția pe pată și o lași să acționeze.

  • Laptele 

Dacă micuțul tău a venit de la școală, iar hainele sunt pline de cerneală sau de pix, nu trebuie să te îngrijorezi. Tamponează zona murdară cu o dischetă înmuiată în lapte rece. Lasă-l să acționeze maxim 10 minute, apoi spală articolul așa cum procedezi în mod obișnuit.

  • Oțetul alb 

Fie că vorbim despre hainele micuțului tău ori despre orice altă pată din casă, oțetul alb poate deveni un prieten de nădejde. Toarnă câteva picături pe zona care este pătată și lasă să acționeze timp de 10 minute. Apoi, spală articolul așa cum procedezi în general. 

  • Lămâia

Atunci când prichindelul tău a mâncat fructe, iar o cantitate considerabilă a ajuns și pe hăinuțe, ar trebui să îndepărtezi rapid petele, altfel există riscul ca acestea să pătrundă definitiv în țesătură. Stoarce sucul de la o lămâie direct pe pată și lasă-l să acționeze. De asemenea, poți îndepărta petele galbene folosind felii de lămâie cu sare. Acestea, împreună, au efect înălbitor. 

  • Pudra pentru bebeluși

Dacă micuțul tău s-a murdărit, iar hăinuțele sunt pline de grăsime, poți folosi pudra de talc. Presară o cantitate generoasă pe pată și las-o să absoarbă toată grăsimea. Clătește apoi sub jetul de apă și spală articolul în mod obișnuit. 

 

Așadar, există numeroase modalități pentru a scoate petele de pe hainele copiilor, fără a apela la detergenți speciali. În acest fel, poți economisi bani și, în plus, poți păstra articolele vestimentarea ale prichindeilor într-o stare impecabilă. 


 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!