Jocurile educative - o metodă eficientă de a petrece timp cu copilul tău

Jocurile educative - o metodă eficientă de a petrece timp cu copilul tău
De când apare pe lume, micuțul tău este într-o continuă cunoaștere. Dacă în primul an acesta descoperă ce înseamnă viața, odată cu trecere timpului încearcă să descopere întreaga lume ce îl înconjoară, de la persoane, animale sau plante, până la întregul Univers. Atunci când este mic, acest proces poate fi o adevărată provocare pentru el, motiv pentru care trebuie susținut, iar învățarea prin joacă este soluția.

Jucăriile și jocurile educative au rolul de a-i stimula creativitatea și de a-i dezvolta principalele abilități, precum concentrarea, gândirea sau logica. În plus, sunt o modalitate distractivă prin care vei putea petrece timp de calitate cu el. Astfel, pe lângă rolul pe care aceste jucării îl au în procesul de dezvoltare a abilităților și de învățare a unor noțiuni noi și interesante, acestea mai au și rolul de dezvoltare emoțională a copiilor, deoarece cu ajutorul lor se realizează o apropiere între părinte și copil. În plus, această conexiune între părinte și copil este una benefică de ambele părți, deoarece părinți vor redescoperi gustul copilăriei și se vor distra și ei, alături de micuți.

Iată câteva jocuri educative pe care le poți juca cu micuțul tău și care pot fi foarte utile pentru el, dar și distractive pentru tine.

Jucăriile educative și puzzle-uri pentru micuții de peste un an

Încă din primii ani de viață, micuțul tău vrea să descopere lumea, iar cea mai ușoară modalitate de a face acest lucru sunt jucăriile educative și puzzle-urile. Atunci când sunt mici, copiii sunt atrași de culori, lumini și sunete. Astfel că, jucăriile interactive, care au un aspect prietenos și drăguț, care emit diferite sunete și care au diferite lumini colorate, vor deveni rapid preferatele micuțui tău. În această categorie intră Mingea interactivă cu lumini și sunete Prinde-mă dacă poți, Toba DJ cu înregistrare sunete și lumini și Carusel muzical mobil – Safari. În ceea ce privește puzzle-urile, cele mai recomandate pentru copiii de peste un an sunt puzzle-urile din lemn cu piese mari și colorate, cu diferite elemente esențiale, precum legumele, fructele, formele geometrice, animalele, literele și cifrele. Toate aceste jucării au rolul de a dezvolta abilitățile motorii fine și dexteritatea micuților, dar și de a le stârni acestora curiozitatea.Jocuri construcții, jocuri activități și jucării creative și de rol pentru micuții de 3-4 ani
Jocurile construcții, jocurile activități și jucăriile creative și de rol vin în completarea învățării tradiționale, astfel încât copiii să poată învăța și prin joacă. De asemenea, acestea îi ajută să răspundă celor mai multe provocări apărute în viața de zi cu zi și să se pregătească pentru viața de adult. Pentru micuții pasionați de gătit, poți opta pentru o bucătărie de jucărie, cu toate ustensilele necesare sau pentru un Set bucătar, pe care să-l poată utiliza atunci când intră alături de tine în bucătărie. Pentru micuții ce iubesc grădinăritul sau reparațiile poți opta pentru Roaba și ustensile pentru grădinărit Bosch sau pentru Șurubelnița electrică Bosch. Și jocurile de construcții vor dezvolta creativitatea micuților, deoarece le oferă posibilitatea să construiască tot ce le vine în minte, de la minisubmarine (Lego City Minisubmarin Oceanic), până la un întreg aeroport (Lego City Aeroport Central).


Puzzle din spumă Eva și seturile creative pentru micuții de 6-7 ani

Curiozitatea crește odată cu creșterea micuțului, astfel că acesta caută în permanență diferite modalități de a descoperi lumea. Puzzle din spumă este o modalitate distractivă de a învăța țările din Europa și din întreaga lume, cât și capitalele și steagurile acestora. În plus, cu ajutorul Globului pământesc interactiv și al Globului terestru ziua - Bolta cerului noaptea, acesta poate vedea cum arată continentele, oceanele, mările și constelațiile, dar și unde trăiesc anumite animale. Și puzzle-urile 3D sunt o variantă foarte interesantă pentru copii. De exemplu, Puzzle 3D Case este o modalitate foarte distractivă de a descoperi alături de micuțul tău lucruri interesante despre diversele construcții, iar Puzzle 3D Animale îi va oferi acestuia posibiliatea de a crea propria Grădină Zoologică și să se ditreze de minune alături de noii săi prieteni.Cubul Rubik Fructe pentru copii de peste 7 ani

Cubul Rubik este o jucărie foarte cunoscută în rândul copiilor, care îi ajută pe aceștia să-și dezvolte gândirea, atenția și concentrarea și să se obișnuiască cu gândirea algoritmică. Pe lângă clasicul Cub Rubik în formă de cub, pe piață au apărut și alte forme cu o dificultate mai mare sau, din contră, mai mică, pentru copiii de peste 7 ani. În cea de-a doua categorie intră Cub Rubik în formă de fructe, care este într-o singură culoare și care se regăsește sub formă de banană, măr, lămâie sau piersică.Jocuri educative pentru învățare distractivă


Cea mai bună modalitatea pentru ca micuțul să învețe lucruri noi este învățarea prin joc, iar jocurile educative vin în ajutorul tău. Acestea reprezintă un mod amuzant în care îți poți petrece timp cu copilul, dar și o modalitate de a consolida noțiuni de matematică sau noțiuni lingvistice. În această categorie intră jocul Primele noțiuni de matematică, Tabla înmulțirii, Fracții, Primele noțiuni de scris sau Fonetica cu imagini și cuvinte. De asemenea, copilul tău poate învăța engleză cu Set învățare Limba Engleză - Carte și Planșe cu Creion Interactiv sau își poate dezvolta abilitățile muzicale cu ajutorul instrumentelor muzicale.Ajută-l pe micuț să treacă mai ușor prin procesul de învățare cu ajutorul jucăriilor educative, care, pe lângă faptul că îi ajută să învețe într-un mod distractiv și le modelează și înzestrează mințile cu instrumente de care, cu siguranță, vor avea nevoie când vor fi mari, reprezintă și o modalitate distractivă de a consolida relația dintre părinte și micuțul său.  
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!