Jocuri si jucarii educative, mai mult decat o forma de divertisment

Copilaria este o perioada extrem de importanta in viata oricarui copil. Chiar de la cea mai frageda varsta copilul primeste primele cunostinte despre lumea din jurul sau si invata sa interactioneze cu alti oameni. In timpul copilariei, se pun bazele cognitive, afective si sociale. De aceea, Artofplay a creat locul special in care jocurile si jucariile dau valoare educatiei copiilor si ii ajuta sa se dezvolte inca de la varste fragede.

 

Copiii invata foarte multe prin intermediul jocului. Din acest motiv, ar trebui ca cei mici sa fie mereu inconjurati de jucarii educative. Insa, este foarte important ca aceste jucarii sa fie alese corect, ideile de jocuri educative sa fie creative, iar locul amenajat special pentru acestea sa fie unul placut si luminos. La fel de importante sunt si recomandarile producatorilor de jucarii in alegerea acestora.

 

La prima vedere probabil am crede ca jocurile si jucariile educative sunt doar o forma de divertisment. In realitate, acestea au un impact mare asupra dezvoltarii copiilor. Acestea au o serie de avantaje:

  • dezvolta capacitatea de cunoastere si familiarizare a copilului cu lumea inconjuratoare;
  • invata copilul sa devina independent si deschis pentru noi viziuni;
  • influenteaza procesul de socializare a copilului, ceea ce inseamna ca prin joc si joaca el se integreaza intr-un sistem de relatii apropiate celor sociale, specifice mediului in care traieste si invata sa comunice;
  • regleaza starea afectiva a copilului si ii imbunatateste dispozitia;
  • stimuleaza imaginatia creatoare;
  • sunt resurse importante pentru petrecerea timpului de calitate in familie;
  • dezvolta gandirea analitica, atentia, concentrarea, inteligenta vizual spatiala;
  • satisfac nevoia de miscare, actiune si implicare a copilului;
  • consolideaza si verifica cunostintele asimilate anterior.

 

Atunci cand alegem jucariile si jocurile educative pentru copii, este esential sa luam in considerare varsta copilului si caracteristicile individuale ale acestuia. Pentru a fi mai usor de identificat, pe artofplay.ro exista filtre speciale care grupeaza jucariile pe varste.

 

Munca parintilor in cresterea si dezvoltarea unui copil va transforma viitorul adult intr-o persoana dezvoltata si echilibrata din toate punctele de vedere. De aceea, este important ca in calitate de parinti, sa nu punem limite prea drastice copiilor. Este bine sa le dam libertatea de actiune, sa-i lasam sa se distreze liber, iar uneori chiar sa intervenim si sa ne jucam impreuna cu ei.

 

Prin urmare, jocurile si jucariile educative nu sunt doar o simpla forma de divertisment. Datorita numeroaselor avantaje pe care le ofera, jocurile si jucariile educative pregatesc copiii pentru meseriile viitorului si pentru viata, in general.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!