Prevedere ordonanță: joacă, joacă, dar să o faceți la nivel de artă!

Ordonanța mămicească nr 1 (și singurul) din aprilie 2020

Privind măsuri de prevenire a plictiselii copilului și mamei în perioada carantinei

 

De acord

Mama Oliviei

 

Având în vedere regimul stării de urgență și ordonanța  în vigoare, se emit următoarele:

 

Articolul 1

 • Se suspendă activitățile care nu îi fac prea mare plăcere copilului, e un timp ce nu trebuie consumat, pierdut, ci utilizat în scopul de a aduce bucurie. Privarea de prieteni, loc de joacă, activitățile creative de la grădiniță, participarea la spectacole culturale și de divertisment trebuie înlocuite cu activități care să îl facă mai apoi pe copil să tânjească după această perioadă de #stămacasă.
 • Prin excepție, sunt permise realizarea de fișe trimise pe whatss app de către doamnele educatoare.
 • Măsura se aplică de oricând. Nu e niciodată prea târziu să lași garda jos.

Articolul 2

 • Se suspendă temporar (!) activitățile de grăbire a copilului în vederea realizării unor acțiuni.
 • Prin acțiuni de grăbire se înțeleg acele activități precedate de utilizarea repetitivă a interjecției hai, urmată, invariabil, de mai repede, grăbește-te, întârziem.

(2^1) Suspendarea temporară a activității de grăbire a copilului potrivit alin. (1) nu se aplică:

 1. În cazul în care procedeul de grăbire e utilizat în scopul de a aduce veselie imediată. Exemple de astfel de situații: hai mai repede să mâncăm tartă cu mere!; hai, grăbește-te, să ne jucăm jocul care ne place.
 2. În cazul în care ați asigurat activități distractive/educative/iubiritive pe o perioadă suficient de îndelungată, este permis să spuneți : hai, grăbește-te să te speli pe mâini, să mâncăm prânzul la ora cinei!

  

Articolul 3

 • Circulația persoanelor pe oricare dintre rutele interne din casă (dormitor-bucătărie, baie-bucătărie și retur) se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a stricării jucăriilor împrăștiate pe covor, sub covor, parchet, gresie și orice altă suprafață.
 • Prin prevenire se înțelege limitarea pe cât de mult posibil a călătoriilor spre frigider.

 

Articolul 4

 • Se interzice încărcarea stării de spirit, încălcarea dreptului la speranță a copilului cu scenarii negative, cu jocuri anoste și privarea de timp de JOACĂ împreună.
 • În acest sens, se recomandă ca Iepurașul să vină cu orice poate pentru a păstra ideea de normalitate, de respectare a tradiției din anii trecuți (dacă ați făcut o tradiție în acest sens), dar mai ales cu ceva care poate să facă șederea în casă distractivă.

 

Articolul 5

 • Sunt abilitate să asigure aplicarea și respectarea prevederilor prezentei ordonanțe:
 1. Mamele din lumea întreagă
 2. Curierii care pot să îl ajute pe Iepuraș
 3. Magazinul de jucării Art of Play, care oferă o gamă generoasă de jucării și jocuri anti-plictis: jucării și jocuri educative, jucării știință, jucării creative, jucării de construcții, jucării de exterior (mizăm pe faptul că sunt copii fericiți pe care carantina i-a prins la curte), dar și jocuri de călătorie pe care le vom utiliza în primul drum spre bunici, spre mare sau spre aeroport.

(5^1c) Avertisment: prin gamă generoasă se subînțelege  un grad ridicat de dificultate în alegerea jocului sau a jucăriei, tentația este să puneți în coș chiar tot, tot. Recomandarea este să țineți cont de vârsta copilului, de abilitățile și plăcerile lui. Avantajul este că prețurile sunt accesibile, prețul jucăriilor începe de la 18 lei. În plus, orice comandă de a ta înseamnă și un strop de bine: 25% din vânzări sunt donate Organizației Salvați Copiii.

 • Nerespectarea acestor recomandări atrage, după sine, plictisul copiilor, creșterea stării de iritare a mamelor, senzația că timpul trece greu.

 

P.S. ( în premieră absolută, ordonanța vine cu un P.S.): Iepurașul poate să plaseze comanda aici:

https://artofplay.ro/stamacasa/.

 

Stați acasă, respectați regulile, doar așa totul va fi bine!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!