Răceala sezonieră - sfaturi pentru mămicile grijulii

Răceala sezonieră - sfaturi pentru mămicile grijulii

Numărul infecțiilor respiratorii acute crește odată cu schimbările bruște de temperatură. Cercetările în domeniu au demonstrat că majoritatea copiilor răcesc de 6-8 ori pe an, aceasta fiind și cea mai răspândită boală trecătoare în rândul celor mici. Din acest motiv, orice mămică grijulie este acum preocupată de protejarea copilului, iar pentru a evita răcelile, trebuie să știi că există câteva soluții simple și ușor de aplicat. Iată câteva dintre acestea:

 

Tips&Tricks pentru mămici grijulii

  • Alimentația – un factor esențial pentru buna sănătate a copilului tău este alimentația. Asigură-te că cel mic consumă zilnic alimente proaspete și bogate în vitamine. Un bun exemplu în acest sens sunt legumele verzi. Fiind bogate în vitamina C și Zinc, acestea ajută la susținerea funcționării optime a sistemului imunitar.

A picture containing person, child, little, indoor

Description automatically generated

      

  • Spală mânuțele cu apă și săpun – De cele mai multe ori, virusurile supraviețuiesc chiar pe mâinile micuților noștri și, din acest motiv, este esențial să-I învățăm să se spele cât mai des cu apă și săpun. Specialiștii recomandă ca spălatul mâinilor să dureze 20 de secunde și tot ei ne îndrumă ca, în lipsa acestora, să folosim loțiuni dezinfectante. Pe piață există o mulțime de astfel de produse prietenoase cu pielea sensibilă a celor mici. În plus, este important să știi că virusul răcelii pătrunde în organism prin gură, ochi și nas. Din acest motiv este important să-l înveți să nu își atingă fața. Mai mult, învață-l să se spele pe mâini după ce intră în contact cu persoane răcite. 

  • Curăță suprafețele – Spuneam că virusurile supraviețuiesc pe piele, dar e important să știi că acestea își fac loc chiar și pe suprafețele atinse frecvent de micuțul tău. De aceea, este important să le dezinfectezi regulat. Folosește spirt sau alte produse speciale pentru a curăța clanțele, mânerele, telecomanda și jucăriile. 

  • Încurajează-l să facă sport – Este important să știi că activitatea fizică ajută la susținerea sistemului imunitar și ține piept răcelii în lupta cu virusurile. Încurajează-l pe cel mic să facă cât mai multe activități fizice în aer liber și cu siguranță o să observi o îmbunătățire în ceea ce privește rezistența organismului în astfel de situații. 

  • Asigură-te că doarme suficient – Este important ca prichindelul tău să aibă un program de somn bine stabilit. Cercetările au demonstrat că persoanele care dorm 8 ore în fiecare noapte sunt mult mai puțin predispuse să contacteze virusurile răcelii, deoarece în timpul somnului, organismul eliberează anumiți compuși care îl ajută în lupta cu infecțiile. 

  • Oferă-i cât mai multe alimente bogate în zinc – Vitaminele sunt esențiale pentru un copil sănătos, iar atunci când vorbim despre Zinc, trebuie să știi că acesta ajută la reducerea dezvoltării virusurilor. Asigură-te că cel mic consumă zilnic alimente precum carne sau linte și cere sfatul medicului atunci când consideri că prichindelul tău are nevoie de câteva suplimente alimentare. 
     

A picture containing person, indoor, child, baby

Description automatically generated


Cum tratăm răceala prichindeilor sensibili

Prevenția este deosebit de importantă, dar dacă cel mic se îmbolnăvește, trebuie să ții cont de câteva aspecte, precum:

  • Repaus la pat – asigură-te că îi creezi o atmosferă plăcută, iar camera are temperatura și umiditatea corespunzătoare.

  • Dacă micuțul are febră, administrează-i antitermice conform indicațiilor primite de la medicul vostru. De asemenea, poți apela chiar și la tratament prin împachetări.

  • Hidratează-l corespunzător – în această situație cel mai recomandat este ceaiul cu miere și lămâie. 

  • Dezobstrucția căilor respiratorii și aspirarea secrețiilor nazale.

  • Administrează-i antitusive conform indicațiilor primite de la medicul vostru.

  • Asigură-te că cel mic mănâncă suficiente alimentele proaspete și bogate în vitamine. 

 

Așadar, răcelile sezoniere nu trebuie să reprezinte neapărat un motiv de îngrijorare pentru părinți, deoarece este aproape imposibil ca cei mici, mai ales cei care merg la creșă, grădiniță ori la școală să nu contacteze astfel de virusuri. Important este să îi învățăm să consume cât mai multe alimente nutritive și să aibă o igienă corespunzătoare. Mai mult, este deosebit de important să consulți medicul de fiecare dată când copilul tău nu se simte bine. Evită să îi administrezi medicamente, mai ales antibiotic, fără prescripție medicală. Sănătatea copiilor este o prioritate pentru noi și, din acest motiv, trebuie să fim deosebit de atenți atât când vine vorba de prevenție, cât și de tratament.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!