Siguranța copilului în mașină în funcție de vârstă

Siguranța copilului în mașină în funcție de vârstă

Siguranța copiilor noștri este un lucru foarte important atât pentru ei, cât și pentru noi. Din acest motiv, facem tot ce ne stă în putință pentru a le oferi acestora tot ce este necesar pentru a se dezvolta cât mai frumos, într-un mediu liniștit și sigur. Atunci când ne referim la siguranța copilului în mașină, nu ne referim doar la modul în care conduce șoferul sau la cât de atent este acesta la trafic. Pe lângă aceste două aspecte, care de altfel sunt foarte importante, trebuie să avem în vedere și alte lucruri, printre care se numără alegerea scaunului auto potrivit pentru cel mic.

Atunci când luăm o decizie în acest sens, trebuie să avem în vedere câțiva factori importanți, printre care se numără vârsta, greutatea și înălțimea copilului. Iată cum poți spori siguranța copilului tău atunci când se află în mașină, în funcție de vârsta acestuia. 

 

Scoica - accesoriul auto ideal pentru primul an de viață al micuților

Este deja știut faptul că scaunul auto este perfect pentru cei mici. Totuși, în primul an de viață al micuților este indicat să apelăm la un alt accesoriu, și anume la scoica auto. Aceasta are o formă special concepută pentru ca cei mici să stea într-o poziție optimă. Practic, datorită formei curbate a spătarului, ce dă și numele de scoică, micuții nu vor avea probleme cu spatele. Acest accesoriu auto este ideal pentru copiii cu o greutate între 0 și 13 kg și se instalează cu spatele la sensul de mers.

 

Scaunul auto - pentru copiii de până la 6 ani

Am ajuns și la cunoscutul scaun auto, care este indicat pentru copii cu vârste cuprinse între 6 luni și 6 ani și care poate fi instalat atât cu fața, cât și cu spatele la sensul de mers, în funcție de greutatea copilului. Greutatea maximă suportată de acest accesoriu este de 25 de kg. Pe piață există o mulțime de scaune auto, fiecare având specificații diferite. Dintre acestea, cele ce oferă cel mai mare grad de siguranță este cel ce poate fi fixat cu ajutorul centurilor de siguranță. Totuși, înainte de achiziționarea unui astfel de scaun, este indicat să te interesezi dacă mașina este compatibilă cu acest model. 

 

Scaunul înălțător - un booster pentru copii

Scaunul înălțător mai este numit și booster, astfel că, așa cum îi spune și numele, este un mic ajutor pentru copiii cu o înălțime mai mică de 135 cm. Acesta poate fi fie cu spătar, fie fără și trebuie instalat doar cu fața către sensul de mers și fixat cu ajutorul centurilor de siguranță. Greutatea maximă suportată de scaunul înălțător este de 35 kg.

 

Un aspect important în ceea ce privește cele trei accesorii auto amintite anterior este faptul că acestea trebuie să fie omologate ECE R44 sau ECE R129. Primul tip de omologare clasifică scaunele auto în funcție de greutatea copilului, iar cel de-al doilea le clasifică în funcție de înălțimea acestora.  De asemenea, trebuie să fii atent la faptul că și scaunele auto au termen de garanție, ce diferă în funcție de grupa din care face parte scaunul.  

Acum că știi ce tip de scaun auto este potrivit pentru copilul tău, dă o fugă la magazin și oferă-i acestuia siguranța de care are nevoie. 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!